4 Mayıs 2009 Pazartesi

Kıvrım Kıvrım Süs Lahanası Brassica Sp. bitki türleri

Cruciferae ailesindendir. Kışın ilk donlarından sonra renklenir. Pembe, mor ve morumsu yeşil tonlarındaki kıvrımlı yapraklarını bahçenizle tanıştırın.

Toprak: Humusça zengin, derin işlenmiş ve nemli topraklarda mutlu olur. Hafif kireçli ve geçirgen toprağa da itiraz etmez.

Bakım: Güneşli ve açık alanları tercih eder. Soğuğa dayanıklıdır. Sıcaktan hiç hoşlanmaz. Çok düşük ya da yüksek sıcaklıklar, yaprak renklenmesini olumsuz etkiler.

Özellikle renklenme başladıktan sonra azotlu gübre verilmemelidir. Ama yetersiz gübreleme de yapraklarda sararmalara yol açar. Budama yapılmaz, sadece sararan ve kuruyan dış yapraklar, bitkiden uzaklaştırılır.

Sulama: Fazla su istemez. Kışın açtığı için nemini ve su ihtiyacını topraktan karşılar.

Üretim: Tohumlar, temmuz-ağustos aylarında toprak ve torf karışımına ekilir. Çimlenmeden üç hafta sonra fideler asıl yerlerine dikilir. Ekimden 3-4 ay sonra yapraklar renklenmeye başlar.

Çiçekler: Kasım-mart arasında 8-15 derecedeki sıcaklıkta, yapraklar renklenmeye başlar. Düz kenarlı yapraklı, ince saçaklı yapraklı ve derin dişli yapraklı olmak üzere, üç çeşidi vardır. Yaprakları kırmızı-yeşil ya da beyaz-yeşil renklidir.

Anahtar Kelimeler: bahçe, bahçe bakımı, Bahçe Bitkileri, Bahçe Düzenleme, bahçeler, bahçeler hakkında, bitki, bitki bakımı, bitki çeşitleri, bitki resimleri, bitki türleri, bitkiler, Brassica Sp., Brassica Sp. bitkisi, Brassica Sp. hakkında, Brassica Sp. resimleri, peyzaj, Süs Lahanası, Süs Lahanası hakkında, Süs Lahanası resimleri

0 yorum: